Pimp 'Jouw Pagina'

Iedereen die lid geworden is heeft een eigen pagina. Op JouwTaart heet dit 'Jouw pagina'. Op je eigen pagina creeer je zelf een pagina zoals jij die wilt. Je kunt een heleboel zaken naar je eigen hand zetten. Hier volgen een aantal tips & trucs over het gebruik van Jouw Pagina op JouwTaart. Voor de meeste onderdelen is er een klein filmpje gemaakt, waar stap voor stap wordt voor gedaan hoe het werkt. Een kind kan de was doen.

Wat kun je allemaal doen? Klik op de link om naar dat onderdeel te springen.

- Plaatsen van een eigen profielfoto
- Verslepen en maken van tekstvakken
- Plaatsen van een foto op Jouw Pagina
- Link vinden van de plek waar de foto staat
- Jouw foto's als miniaturen of als diavoorstellingPlaatsen van een eigen profielfoto
Het eerste wat je ziet als je ingeschreven bent als lid is Jouw Pagina. Deze is opgemaakt in een standaard vormgeving. Jammer genoeg kan ik die zelf niet al inrichten zoals ik denk dat die er het beste uitziet. Maar daarentegen heb je zelf de mogelijkheid dit te doen, eigenlijk nog veel beter.

Iets wat je eenvoudig kunt doen is een eigen 'profielfoto' plaatsen. Standaard wordt het logo van JouwTaart getoond, maar het is veel leuker om een eigen afbeelding te plaatsen. Bijv. een mooie detailfoto van een taart die je hebt gemaakt, of een avatar (afbeelding) die je op een andere website of forum gebruikt.

Hier een korte uitleg over hoe je dit kunt doen. Deze afbeelding wordt op de gehele site getoond bij alle reacties, die je plaatst of andere dingen die je doet.

Terug naar boven

Verslepen en maken van tekstvakken
Het is heel eenvoudig om de indeling van Jouw Pagina te veranderen. Je kunt blokken verplaatsen, toevoegen. Je kunt ze omhoog verplaatsen of in een zijbalk zetten.

Ik heb een kort filmpje gemaakt waar je kunt zien je blokken verplaatst en hoe je in een tekstvak een aantal (standaard) dingen kunt doen.
Terug naar boven

Plaatsen van een foto op Jouw Pagina
Voor de meesten zal het wel gesneden koek zijn, maar als je nog niet erg bekend met het (online) plaatsen van foto's dan is het misschien wel handig. Aan de hand van een voorbeeld laat ik zien hoe je een foto online kunt plaatsen.

Om ervoor te zorgen dat je snel kunt zoeken en bepaalde taarten kunt bekijken is het erg belangrijk om Tags (=trefwoorden) toe te voegen. Hier een korte uitleg over wat we allemaal met de Tags doen.

Voorbeelden van tags, waar dan de bijbehorende foto's van getoond worden, zijn: verjaardag, barbietaart, stapeltaart en voetbal.

Terug naar boven

Link vinden van de plek waar de foto staat
Als je regelmatig op een forum vertoefd, dan kun je daar foto's plaatsen. Je kunt de foto's die je hebt geplaatst op Jouw Pagina hiervoor ook gebruiken.

In dit filmpje kun je zien waar je de link kunt vinden, die je moet kopieren om op een forum te plaatsen. Belangrijk is dat je de link kopieert van de plek waar alleen een foto staat, dus zonder de JouwTaart-kenmerken.

Terug naar boven

Jouw foto's als miniaturen of als diavoorstelling

Als je net een eigen pagina hebt, en een aantal foto's hebt geplaatst, dan zie je dat op Jouw Pagina automatisch de foto's getoond worden in een slideshow. Dit is een standaardinstelling.

Je kunt er voor kiezen om je foto's als Diavoorstelling weer te geven of als Miniaturen, waarbij je er meerdere tegelijkertijd ziet. Zeker als je behoorlijk wat foto's hebt geplaatst is dit een handige optie.

De video laat zien wat je kunt instellen en hoe dit eruit ziet.
Terug naar bovenAls je zelf tegen zaken aanloopt, die je een beetje onhandig vind of waar je graag een voorbeeld van zou willen zien, laat het mij even weten.

JouwTaartshop

JouwTaartshop.nl

© 2019   Gemaakt door Angélique | JouwTaart.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden