Tabel hoeveelheden ingrediënten


 
Hoeveel moet je van alle ingrediënten in een taart doen? Hier een aantal tabellen met hoeveelheden, die je kunt gebruiken om een lekkere taart te maken. De tabellen zijn gebaseerd op 4 verschillende bakvormen; een ronde bakvorm, een vierkante bakvorm, een bol en een wondermold. Klik op de verschillende vormen om naar de tabellen te gaan.
          

De hoeveelheden zijn gebaseerd op taarten van verschillende groottes, overal wordt een indicatie gegeven van het aantal personen per taart. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe je hem aansnijdt!

Uitleg tabellen: Maat (in centimeters), Biscuitmix (gewoon of chocolade: in grammen), Ei, zonder schil (in grammen), Water (in grammen wat gelijk staat aan milliliters), Marsepein of Rolfondant (in grammen) en Personen (in aantal stukjes).

Ingrediënten: Hoeveelheden ronde bakvorm (15 t/m 40 cm doorsnede)


Naar boven

De ronde bakvormen worden veel gebruikt voor het maken van taarten. Ze zijn er in een heleboel verschillende maten. Bij JouwTaart gebruiken we de normale ronde bakvormen van PME, die gemaakt zijn van hoogwaardig aluminium. Als je 'hogere' taarten wilt maken, dan zijn er ook extra diepe ronde bakvormen te koop. De tabel hieronder gaat uit van de normale ronde bakvormen.

Ingrediënten: Hoeveelheden vierkante bakvorm (20 t/m 40 cm)


Naar boven

Met de vierkante bakvormen kun je vele kanten op. Je kunt ze als basis gebruiken voor een zeer strakke taart, of de vorm gebruiken om bij te snijden om bijvoorbeeld een kussentaart te maken. Ze zijn er in een heleboel verschillende maten. Bij JouwTaart gebruiken we de normale vierkante bakvormen van PME, die gemaakt zijn van hoogwaardig aluminium. Als je 'hogere' taarten wilt maken, dan zijn er ook extra diepe ronde bakvormen te koop. De tabel hieronder gaat uit van de normale vierkante bakvormen.

Ingrediënten: Hoeveelheden 'bol'-bakvorm (12 t/m 28 cm doorsnede)


Naar boven

De bolvormige bakvormen worden vaak gemaakt, om kleinere taarten te maken. Ze worden veelgebruikt bij het maken van meptaartjes.

Ingrediënten: Hoeveelheden Wonder Mold bakvorm


Naar boven

De wondermold bakvorm is de vorm die kunt gebruiken om een mooie barbietaart te maken (ook wel princessetaart genoemd). Ze worden vaak verkocht als pakket, waarbij je enkel nog de ingredienten en de bekleding hoeft te kopen.

JouwTaartshop

JouwTaartshop.nl

© 2019   Gemaakt door Angélique | JouwTaart.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden