Tags ofwel trefwoorden

Om door de bomen het bos nog te zien is het erg belangrijk dat we trefwoorden (of 'tags' genoemd) bij onze foto's plaatsen.

De tags worden op een heleboel plekken op de website gebruikt, en maakt het voor nieuwkomers (maar eigenlijk iedereen) eenvoudig om te kijken of er ook specifieke taarten te vinden zijn. Als je bijvoorbeeld het zoekvenster gebruikt dan wordt er voornamelijk naar de tags gekeken, die door iedereen kunnen worden toegevoegd aan foto's, video's en blogs.

Op de homepage zie je in de rechterkolom bijvoorbeeld ook een overzicht van verschillende taarten, wat voor soort taart het is, op onderwerp en ook op kleur. Dit kan alleen maar bij foto's waar ook trefwoorden aangegeven zijn, en dan komt de vraag; welke trefwoorden dan?

Belangrijk is dat je zoveel mogelijk details weergeeft over de taart, waar mensen (denk aan jezelf) naar zouden willen zoeken.

De indelingen die nu gebruikt worden zijn:

Soort taarten
'stapeltaart', '3dtaart', 'bruidstaart', 'cupcakes', 'barbietaart'

Op onderwerp
Hier kun je volledig losgaan. Er is niet 1 indeling aan te houden, die we met elkaar zouden kunnen afspreken. Wat wel handig is afspraken te maken over 'sport' bijvoorbeeld. 'Voetbal' is een trefwoord, maar het is ook handig om hier 'sport' bij te zetten, want dit is het ook. En zo komt ie in beide lijstjes voor. Dit zelfde geldt voor dieren, waar ik 'dier' gebruik, naast 'poes', 'hond' en 'dolfijn' bijvoorbeeld. Als laatste, die een beetje lastig is zijn kindertaarten. Hier heb ik nu (volledig arbitrair) 'cartoon' gebruikt om deze aan te geven, naast 'dora', 'cars' en zoveel meer.

Op kleur
Dit is een makkie. Als er dominante kleuren gebruikt zijn in je taart, vermeld deze dan. 'Rose', 'blauw' etc.

Ik hoop dat het hierdoor een beetje duidelijk is wat de bedoeling van de Tags / trefwoorden. Dus als je wilt dat je taarten ook in de overzichtslijsten terug moeten komen, dan zijn de tags heel belangrijk!

Het kan trouwens zo zijn, dat er af en toe tags zijn toegevoegd aan je foto's, die je niet zelf hebt geplaatst. Dan ben ik aan de slag geweest! ;-) Ik kan dit alleen niet voor alles doen, maar als ik het tegenkom, dan voeg ik soms ook tags toe.

JouwTaartshop

JouwTaartshop.nl

© 2019   Gemaakt door Angélique | JouwTaart.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden