Kersttaart maken

barbietaart
 

Een van meest dankbare momenten om je echt uit te leven op een mooie taart zijn de kerstdagen. En er zijn ook een heleboel handige kerstproducten te vinden zoals tooltjes, uitstekers en plunger cutters, die je het je wat makkelijker maken.

We hebben een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet, waar je inspiratie op kan doen om jouw eigen kersttaart op cucakes te maken.

We hebben voorbeelden van verschillende hulstblaadjes, kerstboompjes en details die van je kersttaart op zich al een feestje maken. Dit zijn allemaal details, voel je vrij om de combinaties te zoeken en laat je vooral inspireren!


Wat moet je doen om zelf een kersttaart te maken?

Het begint vaak bij het idee en inspiratie. We hebben een overzicht van alle kersttaarten op jouwtaart.nl. Dit kan soms helpen ter inspiratie, waarbij je soms elementen kunt overnemen maar vooral kunt zien hoe anderen het hebben gedaan. Verder hebben wij op deze pagina ook 15 kersttips, die je als elementen op je taart kunt maken.

En de taart zelf? In de webshop hebben we een een kant-en-klaar stappenplan om zelf een taart te maken. Ook hebben we zelf samen te stellen taartpakket, waarbij je zelf 'een basis kersttaart' kunt kiezen en samenstellen.

 
Thema Kersttaarten    Merry christmas taart    Wintertaart    Simpele Kersttaart 


15 tips en ideeën om je eigen kersttaart te maken

 

Gouden hulstblaadjes
 Gouden Hulstblaadjes

Hulstblaadjes horen bij de kerst. Het gouden randje en de rode besjes maken het plaatje compleet en geven een leuk en speels effect, waardoor de blaadjes ook mooier tot z'n recht komen.In de (JouwTaart)Shop:

Wil je weten hoe dit gemaakt is en welke producten er gebruikt zijn, bekijk dan 'Gouden hulstblaadjes'.

 
 
Zilveren hulstblaadjes
 Zilveren Hulstblaadjes

Net als bij de hierboven getoonde gouden hulstblaadjes kun je hier ook kiezen voor zilver. Puur afhankelijk van smaak en het totale concept van je taart. Hier worden de nerfen van de blaadjes benadrukt.In de (JouwTaart)Shop:

Wil je weten hoe dit gemaakt is en welke producten er gebruikt zijn, bekijk dan 'Zilveren hulstblaadjes'.

 
 
Hulstblaadjes als rand om je taart
 Hulstblaadjes als rand om je taart

De hulstblaadjes kun je als accent gebruiken (zoals bij de Gouden en Zilveren hulstblaadjes is getoond), maar je kan het ook als rand gebruiken. In deze afbeelding is het gedaan op een cupcake, maar je kunt ook een grote plunger cutter gebruiken en een rand op je taart plaatsen.


In de (JouwTaart)Shop:

Wil je weten hoe dit gemaakt is en welke producten er gebruikt zijn, bekijk dan 'Randje van hulst'.

 
 
gouden ornamenten
 Gouden Ornamenten (Kerstballen)

Deze kerst ornamenten (3 verschillende) zijn eenvoudig te maken met een siliconenmold. De mold zorgt voor de details. Hier zijn ze goud gemaakt en met een gouden silk poeder behandeld.


In de (JouwTaart)Shop:

Wil je weten hoe dit gemaakt is en welke producten er gebruikt zijn, bekijk dan 'Gouden ballen'.

 
 
strakke rand
 Strakke rand rond kersttaart

De rand van je taart als altijd lastig om superstrak te krijgen, bovendien laat een simpel randje je taart er net iets meer uitspringen. Zeker met het contrast van rood en groen hier. Deze strook is gemaakt met de Multi Ribbon Cutter.


In de (JouwTaart)Shop:

Wil je weten hoe dit gemaakt is en welke producten er gebruikt zijn, bekijk dan 'Strakke rand'.

 
 
simpele kerststrik
 Simpele strik als rand

Bij de vorige tip heb je de strakke rand gezien, je kunt ook 1 stapje verder gaan en er een kleine simpele strik bij doen. Dit is eenvoudig te doen en geeft een iets speelser effect.


In de (JouwTaart)Shop:

Wil je weten hoe dit gemaakt is en welke producten er gebruikt zijn, bekijk dan 'Simpele strik'.

 
 
speelse kerstboom
 Kerstboom met speels effect

Met kerstbomen-uitstekers bespaar je je veel tijd. Ze zijn er in een aantal maten en hierdoor kan je snel een behoorlijk aantal verschillende bomen maken. En dan is de lol om de kerstbomen zelf niet altijd hetzelfde te laten zijn. Deze kerstboom heeft groene 'sprinkles' (gekleurde suiker), waardoor het effect totaal anders is.


In de (JouwTaart)Shop:

Wil je weten hoe dit gemaakt is en welke producten er gebruikt zijn, bekijk dan 'Speelse kerstboom'.

 
 
gouden ballen
 Kerstboom met gouden ballen

Hier zie je dat een paar kleine balletjes (gouden suikerparels van 4 mm) een wereld van verschil maken. En dat in een fluitje van een cent.


In de (JouwTaart)Shop:

Wil je weten hoe dit gemaakt is en welke producten er gebruikt zijn, bekijk dan 'Gouden ballen'.

 
 
gekleurde ballen
 Kerstboom met ballen en ijspegels

Hier hebben we ons er iets minder makkelijk van af gemaakt, kleine rode kerstballetjes gerold en kleine gele ijspegeltjes gemaakt.


In de (JouwTaart)Shop:

Wil je weten hoe dit gemaakt is en welke producten er gebruikt zijn, bekijk dan 'Gekleurde ballen'.

 
 
zilveren slingers
 Kerstboom met zilveren slinger

Je kunt zilveren pareltjes (2 mm) gebruiken om kerstballen te hangen in je kerstboom, maar door ze zo te plaatsen kun je er ook een slinger van maken. Vanzelfsprekend kan dit ook met goud of roze parelmoer.


In de (JouwTaart)Shop:

Wil je weten hoe dit gemaakt is en welke producten er gebruikt zijn, bekijk dan 'Zilveren slinger'.

 
 
slingers en ballen
 Kerstboom met slingers en ballen

Hier is de slinger van eetbare suikerparels (2 mm) ook weer te zien, maar daarnaast zijn ook de zilveren parels van 4 mm gebruikt om kerstballen te maken. Vanzelfsprekend kan dit ook met goud of roze parelmoer.


In de (JouwTaart)Shop:

Wil je weten hoe dit gemaakt is en welke producten er gebruikt zijn, bekijk dan 'Slingers en ballen'.

 
 
balletjes als randje
 Rand van gekleurde balletjes

Wat je bij taarten veel ziet is dat er kleine balletjes als rand geplaatst worden onderaan de taart. Deze balletjes worden als een ketting gemaakt met een siliconenmold (anders krijg je nooit zulke mooie gelijke balletjes). Hier zijn er 2 verschillende kleuren voor gebruikt, maar dat is aan jou.


In de (JouwTaart)Shop:

Wil je weten hoe dit gemaakt is en welke producten er gebruikt zijn, bekijk dan 'Balletjes als randje'.

 
 
kerststerretjes
 Kleine sterretjes als versiering

Het gaat hier niet om de strik waarop ze geplakt zijn, maar om de sterretjes die erop zitten. Die kun je met de Mini Star Plunger Cutter maken. Door verschillende groottes van sterretjes te gebruiken wordt het effect speels en interessant. Dit geldt ook voor het gebruik van meerdere kleuren.


In de (JouwTaart)Shop:

Wil je weten hoe dit gemaakt is en welke producten er gebruikt zijn, bekijk dan 'Kerststerretjes'.

 
 
Zilveren ulstblaadjes
 Kleine details maken het af

Zo maar een voorbeeld ter inspiratie. Om de sneeuwster een leuk accent te geven is een klein pareltje toegevoegd. Zeker bij symmetrische vormen is dit vaak een leuke toevoeging.


In de (JouwTaart)Shop:

Wil je weten hoe dit gemaakt is en welke producten er gebruikt zijn, bekijk dan 'Sneeuwster'.

 
 
echte sneeuwster
 Een echte sneeuwster

Sneeuw van marsepein ziet er vrij clean uit, om een echt 'sneeuweffect' te krijgen kun je witte 'sprinkles' (gekleurde suikerkorrels) er over heen strooien. En in een wink wordt het net echt.


In de (JouwTaart)Shop:

Wil je weten hoe dit gemaakt is en welke producten er gebruikt zijn, bekijk dan 'Echte sneeuwster'.

 
 

Workshops Kersttaart en Kerst Cupcakes maken

 


 
Je kunt het zelf maken en proberen, maar JouwTaart geeft ook workshops voor het maken van kersttaarten en kerstcupcakes. Voor deze workshop is niet nodig dat je al meerdere keren een taart met marsepein of fondant hebt bekleed. De prijs van de workshop is inclusief de taartbodem, botercrème, jam, kleurstoffen en gebruik van materialen. Na de workshop ga je naar huis met je zelfgemaakte kersttaart of kerstcupcakes. Het maken van de strik zit trouwens niet in de workshop.

>> Bekijk hier de agenda voor de eerstvolgende workshops

Kerst producten in de JouwTaartShop

De bovenstaande tips en ideeen zijn deels gemaakt met producten die te koop zijn in de webshop. Maar naast de bovenstaande gebruikte producten zijn er nog veel meer kerstproducten te koop

>> Bekijk alle kerstproducten in de shop

JouwTaartshop

JouwTaartshop.nl

© 2019   Gemaakt door Angélique | JouwTaart.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden